No place like it, really.Wat, nu al weg?Vanaf wanneer draait...De nieuwste staan bovenaan!Reviews sinds 1999Zoek op titel, acteur, trefwoord...Wie, Wat, Waar en Waarom?Er is nog zo veel meer!
Afleveringen direct downloaden? Klik hier
   

Ik had er op durven wedden dat de gokmaffia hem inmiddels wel zou hebben gepromoveerd tot onderdeel van de betonnen draagconstructie van een of ander viaduct in de omgeving van Las Vegas.
Uit de review van Ocean's Twelve.

filmtheater DVD bioscoop bios comedy humor actie thriller drama theater kunst cultuur
Premiére Database FAQ + tips
Premiére Database FAQ + tips

 • FAQ (veel gestelde vragen)
 • Zoektips
 • Naar de database

  Wat is het?

  De informatie in de database is afkomstig van de Nederlandse Federatie voor de Cinematografie. Deze stuurt eens per twee weken een PDF-bestandje naar journalisten en andere belangstellenden met daarin de GEPLANDE (dus niet altijd definitieve) releasedatum van bioscoopfilms in Nederland voor de komende 12 of 13 maanden. Op deze site is dat bestand gekoppeld aan een zoekmachine, zodat je er zelf in kunt bladeren.

  Waarom staat die-en-die film er niet in? Hij draait nu in de bioscoop!

  Het overzicht bevat geen gegevens van films die momenteel draaien. Daar is het ook nooit voor bedoeld.

  Niet alle velden bevatten informatie!

  Klopt. Met name bij films die pas over een paar maanden uitkomen zijn enkele gegevens nog niet bekend, al staan ze dan wel in de lijst. Zo kan al in juli van een film bekend zijn dat hij rond de Kerst uitkomt, maar is de dag nog niet bekend. In dat geval staat er dus nog geen releasedatum in de database. Dat komt vanzelf.

  De informatie is te breed voor het scherm!

  Oh ja? Nou, niet op mijn 17-inch monitor ;-) Sorry, maar er is nu eenmaal veel informatie.


  Zoektips:

  Je kunt uiteraard zoeken op de titel, maar ook op andere manieren. Wil je weten welke films er in december uitkomen? Tik dan dec in. Nadeel: soms staat een film pas gepland voor december van het volgende jaar, of heeft de typiste ipv december gewoon 12 als datum getikt. En ik ga dat niet elke twee weken corrigeren bij zo'n enorme lijst!

  Je kunt bijvoorbeeld ook zoeken op de naam van je favoriete acteur, om er achter te komen of hij de komende maanden in de bios te zien zal zijn. En als je wilt weten welke Nederlandse films eraan zitten te komen, tik je NL in.

  Gebruik ook eens de EN / OF optie. Als je wilt weten in welke films John Cusack speelt, zorg dan dat EN is aangevinkt. Anders krijg je (bijvoorbeeld) ook films te zien die geregisseerd zijn door John Sayles.

  Tot slot: als je alles wilt zien wat in de database staat, tik dan a e o in (en zorg dat de selector op OF staat). Er is geen film waar die tekens niet in voorkomen, dus worden ze allemaal getoond. Overigens maakt de zoekmachine geen verschil tussen hoofd- en kleine letters.

  Alle informatie op Warnas' Movie Academy is eigendom van Warnas.net en mag niet op een andere manier worden bekeken, verspreid, geciteerd of gebruikt dan door het bezoeken van deze website, behoudens schriftelijke toestemming van de maker, te bereiken via .

  Printervriendelijke versie